Mijn favorieten

Stappenplan aankoopbegeleiding

1 - Kennismakinggesprek

Tijdens een vrijblijvende afspraak maak je kennis met één van de aankoopmakelaars op ons kantoor in Eindhoven. Ben je ook benieuwd naar jouw hypotheekmogelijkheden? Tijdens het gesprek berekenen we graag wat je maximaal kunt lenen en geven we je een indicatie van de maandlasten.

2 - Digitaal dossier

Je krijgt toegang tot jouw digitale dossier bij Move.nl waarbij je 24/7 de nieuwste woningen kunt bekijken, uitgebreide selecties kunt maken van favoriete woningen en je de werkzaamheden van de makelaar kunt volgen. Hierbij worden ook woningen getoond die (nog) niet op Funda staan.

3 - Aankoopbezichtiging

De eerste bezichtiging doe je zelf. Graag maken wij voor je de afspraak met de verkopende partij. Pas wanneer je verder interesse hebt in de woning gaan wij het tweede bezoek met je mee en regelen wij indien mogelijk een optie of voorkeursrecht. Middels een checklist wordt gekeken naar belangrijke aspecten die je als ondeskundige wellicht zouden ontgaan. Op deze manier krijg je een gedetailleerd overzicht van mogelijke bouwkundige gebreken en verbeteringen die voor jou van belang zijn.

4 - Prijsadvies

Samen nemen wij de bevindingen met elkaar door en vergelijken de woning met vergelijkbare woningen die te koop staan en die recentelijk zijn verkocht. Hierbij maken wij gebruik van het Kadaster en het NVM-uitwisselingssyteem, waarin de werkelijke verkoopprijzen, de looptijden, uitgebreide omschrijvingen met eventueel collegiale informatie en foto's van de referentiewoningen zichtbaar zijn. Vervolgens geven wij je advies over de werkelijke marktwaarde en de hoogte van het openingsbod. Hiermee voorkomen we dat je teveel betaalt voor de woning.

5 - Onderhandelingen

Misschien wel de belangrijkste reden voor het inschakelen van een NVM aankoopmakelaar: de prijsonderhandeling. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat met behulp van een aankoopmakelaar gemiddeld 2% minder voor een huis betaald wordt dan wanneer je zelf de onderhandeling voert. De kosten van een NVM aankoopmakelaar verdien je in de meeste gevallen dus dubbel en dwars terug.

6 - Koopovereenkomst

Wanneer de onderhandelingen met succes zijn afgerond moet de koopakte worden opgemaakt. Hierbij moet niet alleen worden gelet op de koopprijs maar eveneens op de aanvaarding, garanties van verkoper, boeteclausules en ontbindende voorwaarde(n). Normaliter wordt dit contract opgemaakt door de verkopende makelaar. Wij houden toezicht op deze koopakte en we nemen de juridische bepalingen zorgvuldig met je door. Is er geen verkopend makelaar aanwezig? In dit geval stellen wij deze overeenkomst voor je op.

7 - Bouwtechnische keuring

Voordat je de koopakte ondertekent, laten we voor alle zekerheid nog een uitgebreide bouwtechnische keuring uitvoeren. Wanneer hierbij gebreken aan het licht komen die nog niet eerder door jou of één van onze makelaars zijn opgemerkt, kun je alsnog besluiten af te zien van de koop. In dit geval ben je slechts de kosten voor de bouwtechnische keuring verschuldigd.

8 - Eindinspectie

Een belangrijk onderdeel van de (standaard)koopovereenkomst is dat je het recht hebt om de woning te inspecteren voordat je naar de notaris gaat. Bij deze bezichtiging zijn wij aanwezig en controleren of dat de woning in de juiste staat aan je wordt opgeleverd. Behalve de bouwkundige staat en inrichting wordt er ook op gelet dat eventuele meegekochte roerende zaken (o.a. gordijnen, zonneluifels, keukenapparatuur, etc.) aanwezig zijn en dat de verkoper aan alle voorwaarden, opgenomen in de koopovereenkomst, voldoet. Ook zullen we de meterstanden opnemen en vastleggen.

9 - Notaris

De woning wordt pas definitief je eigendom als de akte van levering bij de notaris is ondertekend en is ingeschreven bij de openbare registers (Kadaster). Het ontwerp van de door de notaris opgemaakte akte van levering, akte van hypotheek en de worden zorgvuldig door ons gecontroleerd. Na de inspectie zijn wij ook aanwezig bij het ondertekenen van de akte van levering en hypotheek,

Klantbeoordelingen

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring