Mijn favorieten

Stappenplan hypotheekadvies

1 - Kennismaking

Tijdens een geheel vrijblijvende afspraak laten we je zien hoe wij werken, hoe voordelig het is om gebruik te maken van een alles-in-1 pakket en waarom we goedkoper kunnen werken dan de grote landelijke ketens. Ook calculeren wij de maximale hypotheek en maken wij een voorbeeldberekening.

2 - Inventarisatie

Samen brengen wij je persoonlijke situatie, behoeften en wensen in kaart en leggen dit vast in een uniek klantprofiel. Hierbij inventarisen wij je inkomen nu en in de toekomst, je aanwezige vermogen en/of verplichtingen, je kennis en ervaring met financiële producten en je persoonlijke leefsituatie, doelstellingen, wensen en risicobereidheid.

3 - Analyse

De inventarisatie vertalen wij in een overzichtelijk analyserapport waarin duidelijk wordt welke risico's verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Wat gebeurt er bij vroegtijdig overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid? Ook de betaalbaarheid van de lening na je pensionering komt hierin aan bod.

4 - Advies

Samen bespreken we welke hypotheek het beste bij je past en wat je kunt doen om eventuele risico's op te vangen. Hierbij maken we een zorgvuldige afweging tussen de hoogte van hypotheek en aflossing, de hypotheekvorm, de rentevastperiode en de hoogte van aanvullende verzekeringen.

Vervolgens maken wij een selectie van aanbieders met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Behalve het laagste rentetarief, besteden wij veel aandacht aan de voorwaarden die een geldverstrekker stelt. Hoe lang is de offerte geldig? Wordt er een boete berekend bij verhuizen? Geldt er een hoger tarief bij renteverlenging en/of vervalt een korting na de eerste rentevastperiode? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de diversiteit aan voorwaarden.

5 - Bemiddeling

Na een definitieve keuze gemaakt te hebben vragen wij de offerte voor je aan en begeleiden het gehele administratieve proces tot en met de hypotheekakte bij de notaris. Hierbij worden belangrijke data zoals de passeerdatum en ontbindende voorwaarde(n) nauwlettend in de gaten gehouden.

6 - Nazorg

Nadat je het huis hebt gekocht houdt ons werk nog niet op. Zodra er namelijk iets wijzigt in je persoonlijke situatie of op de hypotheekmarkt, kan je adviseur opnieuw bekijken wat de impact hiervan is op jouw hypotheek. Ook als het even tegenzit staan wij voor je klaar!

Klantbeoordelingen

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring