Mijn favorieten

Wonen in Eindhoven, plezierig wonen, werken en leven

Wonen in Eindhoven, hier voelt jong & oud zich thuis. Waarom is het wonen in de stad Eindhoven zo aantrekkelijk? Mede door bedrijven als Philips, DAF en ASML is Eindhoven in de afgelopen jaren gegroeid tot een stad van meer dan 220.000 inwoners. De stad behoort tot de 5 grootste steden van Nederland. Toch is Eindhoven geen typische stad waar altijd drukte heerst en het ontzettend vol is. In tegenstelling, in Eindhoven is nog ruimte om te leven en dat wordt door veel mensen als heel plezierig ervaren. Tel daarbij op de combinatie van design en technologie en het zal je duidelijk worden waarom Eindhoven telkens weer verrast.

Bruisend Eindhoven

Eindhoven is een bruisende stad waar altijd iets te beleven is. Jong en oud voelt zich thuis in Eindhoven door de uitstekende voorzieningen. Als makelaardij Eindhoven kennen wij de stad al vele jaren als geen ander en hebben we de ontwikkeling van Eindhoven op de voet mogen volgen. Wat opvalt is met hoeveel plezier mensen wonen in Eindhoven en hoe de stad zich steeds verder ontwikkelt, zowel economisch als cultureel.

Wonen in Eindhoven10 redenen waarom wonen in Eindhoven een aanrader is:

 1. Volop werkgelegenheid in verschillende sectoren
 2. Aanwezigheid van High Tech Campus Eindhoven
 3. Combinatie van high tech, kennis en design (Brainport Eindhoven)
 4. In Eindhoven is nog volop ruimte om te wonen
 5. Eigen vliegveld en goede bereikbaarheid over de weg
 6. Bruisend stadsleven
 7. Internationaal klimaat door expats
 8. Gezellig centrum met afwisselend winkelaanbod en veel horeca
 9. Wonen in Eindhoven is betaalbaarder dan andere grote steden
 10. Veel evenementen
 11. BONUS: de Brabantse warmte en gezelligheid zijn kenmerkend voor Eindhoven

Historie van Eindhoven

De stad Eindhoven is ontstaan tussen de riviertjes de Dommel en de Gender en kreeg in 1232 stadsrechten. In 1920 kwam de gemeente Eindhoven tot stand door een fusie tussen de oorspronkelijke gemeente Eindhoven - nu de binnenstad van Eindhoven - met de rondom liggende gemeenten Strijp, Woensel, Gestel, Tongelre en Stratum. Nog altijd nemen zijn deze namen bekend als stadsdelen van Eindhoven. In hoog tempo groeide Eindhoven en daarmee de hele regio van Zuidoost-Brabant uit van een hoofdzakelijk agrarische streek tot een sterk industriële regio, met technologie centraal. Tijdens de 2e Wereldoorlog is het oude centrum van Eindhoven door bombardementen vrijwel geheel verloren gegaan.

Philips Eindhoven

Philips is zeer bepalend geweest voor de ontwikkeling van  Eindhoven. Door de aanwezigheid van Philips (gloeilampen) is Eindhoven ook wel bekend als lichtstad. Na de oorlog droeg autofabriek DAF bij aan een snelle economische groei. Tegenwoordig is ASML een grote speler in Eindhoven en in dit klimaat hebben vele internationale hightech bedrijven zich gevestigd in Eindhoven.

Wonen in Eindhoven

Of je nu een bestaande woning zoekt of liever nieuwbouw wilt, er zijn volop mogelijkheden in Eindhoven. De stad is continu in ontwikkeling met bruisende nieuwbouwprojecten in het centrum als Hartje Eindhoven, Parc Fontaine en DOK 40, maar ook in de omringende stadsdelen is het prettig wonen. Je bent altijd snel in de binnenstad op de fiets, met openbaar vervoer of met de eigen auto. Ook wanneer je op leeftijd bent en zoekt naar mogelijkheden om begeleid of verzorgd te wonen zijn er vele mogelijkheden in Eindhoven. 
Van luxe villa tot appartement en van eengezinswoning tot studio, in Eindhoven zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor al jouw vragen m.b.t. wonen in Eindhoven ben je bij Broekx Makelaars Eindhoven aan het juiste adres.

Sporten in Eindhoven

Eindhoven staat bekend om de vele sportclubs waarvan PSV toch wel de meest bekende is. PSV werd 23x Nederlands kampioen voetbal, met het laatste kampioenschap in 2016. Naast PSV is ook FC Eindhoven een bekende voetbalclub die tegenwoordig uitkomt in de Jupiler League. Ook de drievoudig Olympisch kampioen zwemmen Pieter van den Hoogenband komt uit Eindhoven en er is een zwembad in Eindhoven naar hem vernoemd. 
Alle sportclubs en sportevenementen worden vermeld op de website EindhovenSport.nl

Werken in Eindhoven

Onder de grote bedrijven in Eindhoven bevinden zich tal van nationale en internationale bekende namen als Philips, DAF, ASML, Rabobank, Stork, VDL Groep, Maas International en Bavaria. Maar naast deze grote bedrijven zijn er nog veel meer interessante bedrijven en zeker wanneer je werkzaam bent op het gebied van high tech of design is Eindhoven een uitstekende omgeving. De werkgelegenheid in Eindhoven vertoont mooie cijfers, zie ook het nieuws van het Eindhovens Dagblad.

Conclusie Wonen in Eindhoven

Wanneer we kijken naar bovenstaande korte analyse over wonen in Eindhoven kunnen we niet anders dan concluderen dan dat wonen in Eindhoven in vele opzichten positief uitpakt. Niet voor niets wordt hier ook de Dutch Happiness Week georganiseerd met 25 geluksplekken in Eindhoven. Als makelaar Eindhoven zijn wij dan ook dagelijks met veel plezier actief in onze mooie stad en genieten uiteraard ook van het woongenot van onze klanten.

Aankoopmakelaar Eindhoven

Wil je graag jouw droomhuis kopen? Dat kan je doen tegen betere condities met een aankoopmakelaar. Zoals je hierboven heeft kunnen lezen, is Eindhoven niet voor niets een populaire plek voor een woning. Helaas houdt dit wel in dat het niet altijd gemakkelijk is om jouw perfecte woning te vinden. Broekx Makelaardij is jouw aankoopmakelaar Eindhoven. Wij beschikken vaak sneller over woningen dan dat deze bijvoorbeeld op woningsites worden aangeboden. Daarnaast onderhandelen we namens jou voor betere condities en een betere prijs. Wij hebben erg veel kennis van woningen en weten daardoor ook waar we op moeten letten en waar we jouw droomhuis het beste kunnen vinden. 
Wil je binnen Eindhoven verhuizen of juist graag vanuit een andere plaats in Eindhoven komen wonen? Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u!
 

Woningaanbod Eindhoven

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring